Pages

Thursday, May 23, 2013

Fish N Chip

Entry masakan bila tak ada mood nak masak nasi..
Fish & Chip - Amy

Bahan-bahan :
2 keping ikan dowry (fish fillet)
1 sudu makan jus lemon
2 biji telur
1 sudu teh serbuk lada sulah
secubit garam
½ cawan serbuk roti (bread crumb)
Minyak secukupnya
Bahan Hidangan Sampingan:
200 gm jejari kentang – Goreng
Coleslaw

Cara-cara memasaknya:
1.  Bersihkan dowry fish fillet dengan jus lemon.
   (untuk hilangkan bau)
2.  Pukul telur bersama lada sulah dan garam.
3.  Celupkan dowry fish fillet ke dalam telur.
4.  Kemudian celupkan @ ratakan bread crumb
   pada dowry fish fillet.
5.  Panaskan minyak dan gorengkan fillet ikan 
   sehingga kuning keperangan.
6.  Hidangkan mengikut citarasa masing-masing...


No comments:

Post a Comment