Tuesday, April 2, 2013

Bercuti - Terengganu Kite!!!! Hari Kedua Bahagian Pertama....


Sebelum menikmati sarapan pagi di Restoran resort...
kami menikmati pemandangan matahari terbit dan  
bot-bot nelayan bergerak mencari rezeki….Subhanallah….
Allah Hu Akbar….Cantik dan indahnya pemandangan……
tengok gambar ni macam senjakan...tapi sebenarnya pagi.
Sebab terlupa tukar setting kamera dari malam ke siang 
dan dari potrait ke landscape....


   Kami sarapan pagi di sini.....

Lepas sarapan dan check out kami bergerak ke Jeti 
Merang..Pulau yang kami tuju untuk percutian kali ini 
adalah Pulau Lang Tengah, terletak diantara 2 buah
pulau yang lain iaitu Pulau Redang dan Pulau Perhentian
Pulau perhentian saja saya dah pernah pergi…(saya
sorang jelah...yg lain hubby dan anak-anak tak pernah
pergi lagi...itupun pergi sebab urusan kerja). Tapi pulau
Redang belum pernah lagi….saya pilih Pulau Lang Tengah
sebab tertarik melihat pemandangannya semasa resort 
ni buat promosi di MATTA Fair bulan September 
tahun lepas…pergi tahun ni sebab nak lepaskan musim 
Monsun Timur Laut….dan kebetulan anak-anak Cuti 
semester dan cuti sekolah….. 
kawasan Jeti Merang
Carilah wakil resort Summer Bay Lang Resort….
aduhhhh!!!!!…rupanya salah jeti daa!!!!!.Resort ini satu-
satunya ada jetinya sendiri…Mr.Chua telefon…"you sudah 
salah jeti,kami punya jeti kat simpang tiga..selepas 
stesyen Shell…ada tulis Jeti Redang Lang…ek eleh!!!!!….  
Jam dah tunjuk 8.45 pagi ...bot bergerak jam 9.00 pagi,
alamak camna ni???...En.Hubby lak pergi patah balik ke
Sutra Beach Resort....sebab si Ira tertinggal duit...
hmm!!!!macam-macam...telefon hubby...dah salah jeti
laa...okey..okey..kata en.hubby...saya nak gerak ni...
Kebetulan ada seorang petugas kat jeti tu En. Rosmadi
dialah tunjuk arah nak hala kemana jeti satu lagi tu...
Terima kasihlah En.Madi....

Jeti sedang diubahsuai 





Kami sampai kat jeti khas untuk Summer Bay Resort 
(Redang Lang)…bot belum sampai lagi…kami berlepas 
dari jeti kul 10.45 pagi… dalam perjalanan, bot kami 
melalui Jeti Merang yang kami tersalah pergi tadi...


Kawasan sekitar Jeti Merang yang dilalui.


Perjalanan ke Pulau Lang Tengah mengambil masa 1 
jam lebih kurang...hanya kami sekeluarga aje yang naik 
bot tu,yang lain dalam bot tu adalah pekerja resort, 
termasuklah dari Bangla, orang Melayu tempatan 
(Gganu Kite). 

Sambungan lagi hari kedua bahagian kedua ........
Tungguuuu!!!!





3 comments:

  1. Izwa...salam untuk Mak Buyung yang tomei...tomei...
    best sangat-sangat pegi pulau...tapi kalau Izwa nak pegi kena tunggu
    habis pantang..baby dah besar sikit...baru leh pegi...sbb ada acara
    snorkling...

    Hariah...memang best...cuma sana dah berminggu tak ada hujan turun...jadi cuacanya panas kering...tapi memang cantik lah pada yang suka fotografi...

    ReplyDelete

Entry lain yang anda mungkin suka...

Related Posts with Thumbnails