sekarang line dah clear...upload gambar lak makan masa....
Ini lauk masak lemak labu dan pucuknya. Nak sedap lagi mesti ada ikan masin dan sambal tumis...hua...hua santap habis....
Nak rsepinya? Alaa..belasah aje......Macam masak lemak yang lain.....
tapi nak ikut panduan ni pun boleh.
SAYUR LABU DAN PUCUKNYA
Bahan-bahan:-
1/2 biji atau 1/4 kalau labu besar
Sedikit pucuk labu - di ambil pucuk & batang yang muda sahaja.
1 biji bawang besar *
2-3 ulas bawang putih *
Sedikit cili merah * (kesemua dikisar*)
Udang basah boleh ganti ikan bilis
garam secukup rasa
santan secukupnya
Cara
1. Bubuh santan, masukkan garam, bahan dikisar dan udang basah.
2. Bila mendidih masukkan labu dadu. Kacau sentiasa.
3. Bila labu hampir empuk masukkan pucuk labu. Kacau selalu biar pucuk labu layu.
Jangan biar terlalu lama, cepat padamkan api.
No comments:
Post a Comment