ada kari ayam @ kari daging....selepas dibancuh, guna
blender aje....panaskan kuali (Non stick pan)
tanggungjawab untuk menggirai dan melipat/
menggulung roti , diserahkan pada anak-anak. Tiga dara
tu memang boleh membantu....Resepi dapat dari Blog
Hana.
ROTI
JALA – Amy
Resepi
asal - HANA
Bahan-bahan
2 cawan tepung gandum
2 cawan air
1 biji telor
1 sudu kecil garam halus
beberapa titik pewarna kuning @ serbuk kunyit
3-4 helai daun pandan (simpulkan)
sedikit minyak masak
Cara-cara
1. Masukkan kesemua bahan dalam blender
kecuali daun
pandan. Blend hingga sebati.
2. Perapkan adunan selama 1/2 jam.
3. Sediakan kuali leper non-stick, sapukan
sedikit
minyak guna daun pandan yang telah disimpul.
4. Tuang adunan kedalam bekas dan ceduk
adunan
dengan acuan roti jala, tebar/kirai adunan atas kuali.
5. Gunakan api perlahan. Masak lebih kurang 1 minit.
Angkat dan gulung atau lipat
ikut suka.
No comments:
Post a Comment