Sunday, November 13, 2011

Jalan-jalan di Port Dickson

Assalam?...Waktu berhari raya Eidul Adha....Kami ingat, kami sekeluaga je berhari raya Eidul Adha di Port Dickson......ek eleh rupanya ramai yang bawa keluarga termasuk mak ayah datang bercuti dan beraya di P.D..
Lepas solat hari raya, kami balik ke Tiara Beach, sarapan / makan nasi beriyani nasi impit, ayam masak madu, biskut raya yang memang di bawa dari rumah.
Disebabkan kami tak kemana-mana, pukul 10.00 pagi lebih. budak-budak bantai membuta, termasuklah si bapak budak....hu..hu..hu
Sebelah petang lepas asar baru kami keluar jalan-jalan di pantai Blue Lagoon, sayang dah tak macam dulu, lautnya pun dah tak biru, konon-konon nak mandi, bawalah tuala semua, tapi bila tengok air lautnya lain macam je langsung tak jadi...kami main kat tepi pantai jelah....walaupun orang lain, ramai yang mandi.....


























Ini pulak pada sebelah tengahari hari Isnin 7/11/11, pantai ni bersebelahan Pejabat Majlis Perbandaran Port Dickson, kawasan ni, dilarang untuk mandi...just boleh lepak-lepak dengan makan-makan je.......dan kebetulan masa kami sampai ada sekumpulan Pak Arab tengah makan tengahari di situ...


 Di bazaar P.D, sebelah malam ..tak da banyak yang dijual, pelampung, tuala, gula-gula....


 Rasa lapar walaupun dah pukul 10.30 mlm singgah di gerai makan berhadapan Perpustakaan Awam P.D, tak berapa jauh dari Water Front P.D....lambat servicenya ....pasal orang ramai........



Pagi hari Selasa 8/11/11, kami jalan-jalan lagi, sebab lepas solat zohor, nak hantar Diba balik asrama, dan kami plan terus balik K.L...
Tempat kami pergi Pantai Cahaya Negeri, kawasan hari keluarga dan memancing.....kebetulan hujan renyai-renyai.......
















Lepas tu kami pergi Pasir Panjang, di pertengahan jalan kami jumpa tempat percutian, juga dijadikan tempat training....Eagle Ranch Resort...yang best nya...macam kat tempat Red Indian dan pekan Cowboy...teringin juga nak cuba bermalam di sini.....






Sebelum balik sempat ambil gambar tempat mandian baru yang di panggil PIRATE SHIP di Tiara...semalam masa budak-budak mandi tak ambil gambar sebab sibuk memasak ...









TETAPI....Dalam banyak-banyak Resort kat P.D ada satu resort yang paling TERcantik dan menarik...di panggil THE HIBISCUS...Aduhhhhh cantik gilerrrrr, siapa arkitek yang genius ni tak taulah...Resort Home ini direka berdasarkan sekuntum bunga raya (Hibiscus bahasa saintifiknya), dari dua helai daun  dan kuntum kelopak bunga sehungga kedebunganya...Bunga Raya itu dijadikan designnya....sebab tu saya kata genius....... agaknya kalau nak sewa mesti beribu harganya...bukan anak-anak saje yang teringin, saya sendiri teringin nak pergi.....JOM lihat......



Cantikkan??????......



No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Entry lain yang anda mungkin suka...

Related Posts with Thumbnails