Saturday, October 13, 2012

Biskut @ Kek Batik Marie Coklat Mudah



Biskut @ Kek Batik Marie Coklat Mudah- Amy

Bahan-bahan:
1 buku butter
1 cawan (metrik) susu pekat
1 paket biskut marie – dipatah-patahkan
½ kilo coklat compound (500 gm)- di cincang kecil

Cara-cara
1.  Cairkan butter dalam kuali..kacau..di atas api perlahan
     sampai cair.
2.  Masukkan 1 cawan susu pekat ke dalam kuali tadi..
     kacau sebati.
3.  Masukkan coklat compound yang telah di cincang kecil
     ke dalam kuali, Kacau perlahan sehingga sebati.
4.  Masukkan  biskut merry yang telah siap dipatah-
     patahkan. Kacau sampai sebati.
5.  Masukkan dalam plastik tahan panas, ratakan dan
     di gulung plastik tersebut.
6.  Sejukkan dahulu barulah dimasukkan ke dalam peti sejuk.
7.  Jika ingin memotong keluarkan dahulu plastik berisi
     adunan tadi, 15-20 minit, supaya mudah di potong.
     * Resepi ada pelbagai...ada bubuh telur, ada bubuh air,
        ada bubuh milo , ovaltine, nestum, kekacang.Tapi 
       inilah yang paling mudah dan rasanya tetap sedap!!!. 




No comments:

Post a Comment

Entry lain yang anda mungkin suka...

Related Posts with Thumbnails