Thursday, August 2, 2012

Puding Buah Kek Gulung



Puding Buah Kek Gulung – Amy

Bahan-bahan:-
1 bungkus agar-agar
1 biji kek gulung
1 tin susu cair
2 cawan gula pasir (manis ikut citarasa)
2 biji telur – di pukul rata
Pewarna merah
1 tin buah koktel – asing air jusnya

Cara:-
1. Masak agar-agar hingga mendidih.
2. Masukkan gula pasir dan jus buah.
3. Satukan telur yang telah dipukul dengan susu cair.
4. Masukkan gabungan telur dan susu ke dalam
   adunan agar-agar, masukkan pewarna merah,
   kacau rata, biar mendidih.
5. Sementara itu kek gulung di potong.
6. Susun potongan kek dalam acuan/ bekas bulat.
7. Taburi buah koktel di atas susunan kek.
8. Tuang adunan agar-agar tadi ke atas kek dan
    buah koktel tadi dan biarkan beku.
9. Sejukkan puding kek di dalam peti sejuk,
    Lebih kurang 20 minit, potong dan hidangkan.

No comments:

Post a Comment

Entry lain yang anda mungkin suka...

Related Posts with Thumbnails