Saturday, June 15, 2013

Agar-agar Kastard Jagung


Kalau anda semua rajin masak Puding Jagung, apakata
kalau buat kelainan sedikit, dengan menambah agar-agar
dalam hidangan ini. Memang sedap sangat...

Agar-agar Kastard Jagung _ Amy
Bahan-bahan:
1 paket agar-agar
1 1/2 cawan gula
4 cawan air
2 helai daun pandan disimpul
Bahan Kastard:
1 kotak santan
1 tin jagung krim
1/2 cawan  tepung kastard
1 cawan air
1/2 cawan gula

Cara:
1. Rebus agar-agar sampai hancur. Masukkan daun 
    pandan sekali.
2. Masukkan gula, masak hingga gula sebati.
3. Keluarkan daun pandan. Tutup api
4. Tuangkan agar- agar dalam acuan.
5. Tepung kastard, santan kotak , gula, jagung krim,
   air di campur dalam satu bekas dan gaul sebati.
6. Masak adunan kastard hingga likat dan berkilat,
7. Tuang dalam bekas yang berisi agar-agar tadi,
   letak di tengah-tengah. [acuan puding dua lapis]
8. Sejukkan barulah dipotong dan dihidang.


No comments:

Post a Comment

Entry lain yang anda mungkin suka...

Related Posts with Thumbnails