Kalau anda semua rajin masak Puding Jagung, apakata
kalau buat kelainan sedikit, dengan menambah agar-agar
dalam hidangan ini. Memang sedap sangat...
Agar-agar
Kastard Jagung _ Amy
Bahan-bahan:
1
paket agar-agar
1
1/2 cawan gula
4
cawan air
2 helai daun pandan disimpul
Bahan
Kastard:
1
kotak santan
1
tin jagung krim
1/2
cawan tepung kastard
1
cawan air
1/2
cawan gula
Cara:
1. Rebus
agar-agar sampai hancur. Masukkan daun
pandan sekali.
2. Masukkan
gula, masak hingga gula sebati.
3. Keluarkan daun pandan. Tutup api
4. Tuangkan agar- agar dalam acuan.
5. Tepung
kastard, santan kotak , gula, jagung krim,
air di campur dalam satu bekas dan gaul
sebati.
6.
Masak adunan kastard hingga likat dan berkilat,
7.
Tuang dalam bekas yang berisi agar-agar tadi,
letak
di tengah-tengah. [acuan puding dua lapis]
8.
Sejukkan barulah dipotong dan dihidang.
No comments:
Post a Comment