Bila sebut kacang botor ada yang sebut kacang botol,
tapi dua-dua boleh pakai agaknya, asal orang faham.
KERABU KACANG BOTOR
Bahan
20 tangkai kacang botorl [hiriskan nipis]
1 tangkai bunga kantan [hiriskan]
tapi dua-dua boleh pakai agaknya, asal orang faham.
KERABU KACANG BOTOR
Bahan
20 tangkai kacang botorl [hiriskan nipis]
1 tangkai bunga kantan [hiriskan]
2-3
tangkai daun selom
1
cawan kelapa parut
1 labu bawang besar [hiriskan]
5 biji limau kasturi [ambil jus]
garam dan gula secukup rasa.
1 labu bawang besar [hiriskan]
5 biji limau kasturi [ambil jus]
garam dan gula secukup rasa.
Bahan Mesin
5 tangkai cili merah
3 ulas bawang merah
1 s/b udang kering
Cara.
1. Masukkan bahan mesin, kelapa parut dan
5 tangkai cili merah
3 ulas bawang merah
1 s/b udang kering
Cara.
1. Masukkan bahan mesin, kelapa parut dan
garam dalam kuali. Kacau sehingga agak
kering.
2. Tutup api. Masukkan semua bahan sayuran,
2. Tutup api. Masukkan semua bahan sayuran,
gula dan jus asam limau. Kacau rata.
3. Hidangkan.
3. Hidangkan.
No comments:
Post a Comment