Almond Brownies – Iqa Najiha
Bahan-bahan:
100
gm coklat masakan
125
gm majerin
100
gm gula perang
2
biji telur
100
gm tepung gandum
½
sudu teh serbuk penaik
¼
sudu teh garam
1
sudu teh esen vanilla
Badam
nib secukupnya
Cara:
1. Cairkan coklat masakan terlebih dahulu
secara
‘double boiler’.
2. Pukul telur sehingga kembang campurkan esen
vanilla.
3. Putar majerin dan gula perang sekejap. Masukkan
Telur yang telah dipukul tadi, gaul
sebati.
4. Masukkan tepung gandum, serbuk penaik,
garam
yang
telah diayak dan gaulkan sehingga sebati.
5. masukkan coklat masakan yang telah
dicairkan tadi
ke
dalam adunan dan gaul lagi.
6. Masukkan adunan ke dalam loyang segiempat
yang
telah di gris terlebih dahulu.
7.
Taburkan badam nibs ke atas adunan dan
bakar
pada suhu 200 C selama 30 minit.
8. Biarkan sejuk dan potong menjadi kepingan
sebelum
dihidangkan.
No comments:
Post a Comment