Bahan-bahannya:-
2
ekor sotong size L
1
biji tomato – di potong dadu
½
batang lobak merah – di hiris
1
tangkai daun kesum – dihiris
1
kuntum bunga kantan - dihiris
1
batang serai - dihiris
4
biji cili padi - dihiris
1
biji cili merah - dihiris
2
biji limau nipis – ambil jusnya
Garam
dan gula secukup rasa
Cara:-
1. Bersihkan sotong, kemudian dihiris bulat.
2. Panaskan air dalam periuk, celur sotong dan
ketepikan.
3. Campurkan sotong bersama bahan hirisan
di
dalam satu bekas.
4. Bubuh garam dan gula secukup rasa.
5. Perahkan jus limau, gaul rata.
6. Hidangkannya sebaik disediakan.
Assalamualaikum..sesekali klu ada kerajinan layan kerabu memang bestttt..silap2 boleh terlupa nasi dipinggan sebab asyik ratah kerabuuuu je
ReplyDeleteWaalaikumussalam...tu laa pasal...memang best layan kerabu ni!!!, terima ksaih lah sudi singgah di blog ni...
ReplyDelete