Biskut
@ Kek Batik Marie Coklat Mudah- Amy
Bahan-bahan:
1
buku butter
1
cawan (metrik) susu pekat
1
paket biskut marie – dipatah-patahkan
½
kilo coklat compound (500 gm)- di cincang kecil
Cara-cara
1. Cairkan
butter dalam kuali..kacau..di atas api perlahan
sampai cair.
2. Masukkan
1 cawan susu pekat ke dalam kuali tadi..
kacau sebati.
3. Masukkan
coklat compound yang telah di cincang kecil
ke dalam kuali, Kacau perlahan sehingga sebati.
4. Masukkan
biskut merry yang telah siap dipatah-
patahkan. Kacau sampai sebati.
5. Masukkan
dalam plastik tahan panas, ratakan dan
di gulung plastik tersebut.
6. Sejukkan
dahulu barulah dimasukkan ke dalam peti sejuk.
7. Jika
ingin memotong keluarkan dahulu plastik berisi
adunan tadi, 15-20 minit, supaya mudah di
potong.
* Resepi ada pelbagai...ada bubuh telur, ada bubuh air,
ada bubuh milo , ovaltine, nestum, kekacang.Tapi
inilah yang paling mudah dan rasanya tetap sedap!!!.
No comments:
Post a Comment