Sunday, March 24, 2013

Puding Roti Bakar

Puding Roti Bakar
Bahan-bahan:
6 kpg roti - di sapu mentega
2 cawan susu cair
3 biji telur gred A
30 gm gula
1 sudu besar tepung kastad
kismis hitam/buah-buahan campuran
Cara:
1. Potong roti kepada beberapa bahagian.
2. Susun dalam loyang, lapiskan dengan kismis hitam.
3. Panaskan susu atas api,jangan sampai mendidih.
4. Pukul telur dan gula dalam bekas lain sampai kembang.
5. Masukkan susu yang di panaskan tadi.
6. Masukkan tepung kastad , kacau hingga sebati.
7. Tuang atas susunan roti, biar roti kembang (15 min)
8. Bakar pada suhu 180 C selama 20-30 min.

Selalu puding ni makan dengan sos kastad, tapi
kali ni makan dengan fruit cocktail…..


No comments:

Post a Comment

Entry lain yang anda mungkin suka...

Related Posts with Thumbnails