Sos Black Pepper Bercendawan
Bahan-bahan:
2 camb mentega
2 camb mentega
1
labu bawang besar - dicincang/dipotong dadu
2 camb tepung gandum
500ml air rebusan ayam atau guna kiub ayam
2 camb tepung gandum
500ml air rebusan ayam atau guna kiub ayam
2-3
camb kicap pekat
1 camb oregano atau mix herbs
2 camb serbuk lada hitam
1 camb oregano atau mix herbs
2 camb serbuk lada hitam
1
cawan cendawan butang - dihiris
Cara:
Cara:
1. Panaskan
mentega, tumiskan bawang besar
sehingga
wangi .
2. Masukkan
pula tepung dan kacau sebati.
3. Masukkan
air rebusan ayam, kicap pekat, serbuk
Lada hitam, oregano (jika suka). Kacau rata.
4. Akhir
sekali masukkan hirisan cendawan butang.
5. Kacau
dan biarkan kuah pekat.
6. Hidangkan
dengan chiken chop, steak juga
sampingan lain seperti kentang goreng, coleslaw,
kacang panggang.
glup!terliur!
ReplyDelete