Thursday, May 23, 2013

Coleslaw - Cara Yang Betul...


Cara yang betul supaya coleslaw buatan sendiri tidak
berair, adalah dengan membiarkan campuran sayuran
tersebut selama 2 jam, sebelum digaul dengan sos dressing.

Coleslaw- Amy
Bahan-bahan:-
1/2 biji kobis manis - hiris halus-halus
1 batang lobak merah - parut halus

Bahan gaul:-
2 sudu besar cuka
2 sudu besar gula
Sos Coleslaw Dressing

Cara:
1.Kobis dan lobak merah yang telah dihiris,
  digaulkan dengan cuka dan gula.
2.Ketepikan dan biarkan selama 2 jam.
3.Selepas 2 jam, toskan air yang keluar
  dari sayuran tadi.
4.Gaul sayuran tadi dengan sos coleslaw.
5.Sejukkan terlebih dahulu sebelum dihidangkan.


No comments:

Post a Comment

Entry lain yang anda mungkin suka...

Related Posts with Thumbnails