Fish & Chip - Amy
Bahan-bahan
:
2 keping ikan dowry (fish fillet)
1
sudu makan jus lemon
2 biji telur
1 sudu teh serbuk lada sulah
secubit garam
½ cawan serbuk roti (bread crumb)
2 biji telur
1 sudu teh serbuk lada sulah
secubit garam
½ cawan serbuk roti (bread crumb)
Minyak
secukupnya
Bahan
Hidangan Sampingan:
200
gm jejari kentang – Goreng
Coleslaw
Cara-cara
memasaknya:
1. Bersihkan
dowry fish fillet dengan jus lemon.
(untuk hilangkan bau)
2. Pukul
telur bersama lada sulah dan garam.
3. Celupkan
dowry fish fillet ke dalam telur.
4. Kemudian
celupkan @ ratakan bread crumb
pada dowry
fish fillet.
5. Panaskan
minyak dan gorengkan fillet ikan
sehingga kuning keperangan.
6. Hidangkan
mengikut citarasa masing-masing...
No comments:
Post a Comment