Wednesday, August 8, 2012

Biskut Semperit Mak Datin

Biskut versi rangup dan mudah

Saya kongsikan resepi waktu sekolah dulu, nama biskut ni 
sempena tuan empunya resepi, seorang Datin,isteri kepada
MB Selangor zaman 80'an dulu. (Pasangan suami isteri ini
sudah pun pergi tak kembali ...Al Fatihah...)

BISKUT SEMPERIT MAK DATIN - KOLEKSI AMY
- AWAL 80AN

Bahan-bahannya:-

1 cawan gula halus
1 cawan tepung custard
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung @ tepung kanji
1 cawan mentega yang dipanaskan
Telur ikut basah - anggaran 1 ke 2 biji sahaja
Manik warna untuk hiasan

Cara:-

Semua dicampur, gaul sampai sebati, canai, terap ikut acuan,
Hias dengan manik gula atau ikut cita rasa.
Bakar hingga kekuningan  15-20 minit , 180 C.

* Biskut ini versi semperit rangup dan enak, mudah di adun. 
Jika ingin mendapat hasil yang banyak, gandakan sahaja 
resepi tersebut.

4 comments:

  1. salam, sy kongsi resepi biskut semperit ni di blog saya ye. terima kasih.

    ReplyDelete
  2. Assalam...silakan ambil Cik matahariku... terima kasih sudi menjenguk blog ni...

    ReplyDelete
  3. As salam. nk tya mentega tu mmg kn masuk kn panas2 ke dlm adunan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaflah lambat reply...dah raya pun....masa panas tu masukkan mentega tu, dan gaul sebati gunakan senduk kayu...dan bila sebati baru uli doh dengan tangan

      Delete

Entry lain yang anda mungkin suka...

Related Posts with Thumbnails