Biskut
Coklat Chips Rangup
Resepi
Asal - Hanieliza
Bahan
A
125
g butter
125
g majerin
1
sudu besar shortening
160
g gula halus
1
biji kuning telur
1
s/k esen vanilla
Bahan
B [gaul rata]
230
g tepung gandum]
20
g serbuk koko ] ayakkan
100
g coklat cips
50
g white coklat cips [boleh gantikan dgn coklat rice]
50
g badam cincang [roasted]
50
g nestum
1. Gaulkan butter, majerin, shortening dan
gula
sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.
3. Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan
senduk
kayu.
4. Sudukan adunan kecil2 [besar guli] dalam loyang.
5. Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 180'C
selama 25 minit atau sehingga masak.
6. Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara.
No comments:
Post a Comment