di rumah...kruk-krap..kruk-krap, makan sampai licin..Bila anak-
anak saudara datang ziarah si Ira...benda ni dah habis...
Si Shasha siap tanya carbstick makusu dah habis ke??.. Saya
jawab..dah...!!! ingat nak buat lagi tapi tak sempat nak pegi pasaraya..dah sibuk ke hospital..Si Shasha kata dah agak dah..
mesti habis..Shila dah habislah crabstick tu!!!!
CRISPY CRABSTICK
Bahan-bahan:
Isi
ketam (crabstick)
Minyak
untuk menggoreng
Daun
kari secukupnya
Cara:
1. Keluarkan paket crabstick, biarkan 20-30 minit
(defrost).
2. Picitkan crabstick sampai penyek, dan gelekkan di
tapak tangan. Lepas tu pisah-pisahkan atau carik-
carik je isi yang terlekat antara satu sama lain.
3. Goreng isi ketam yg telah dicarik-carik tadi
menggunakan minyak yang
banyak.
4. Masukkan daun kari dan goreng sehingga garing.
5. Tos dan pastikan betul-betul sejuk sebelum
disimpan
ke dalam bekas kedap
udara.
Tips
: Jangan tambah garam atau apa-apa lagi. Crabstick tu
memang dah masin. Biarkan sejuk. Baru
boleh disimpan.
No comments:
Post a Comment